Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanleg glasvezelnetwerk Landelijk Noord officieel van start

Op dinsdag 9 juli werd tijdens een feestelijk startmoment in Ransdorp de aanleg van een glasvezelnetwerk in Landelijk Noord gevierd. In het gebied sloot GlasDraad Landelijk Noord in maart dit jaar een succesvolle vraagbundeling af. Maar liefst 63% van de bewoners en ondernemers meldde zich aan voor glasvezel. Zij beschikken straks over razendsnel internet. Aannemer Syntax is al gestart met de zogeheten schouwwerkzaamheden in woningen en tuinen.

Bij het feestelijke startmoment in café De Zwaan in Ransdorp waren zo’n 25 mensen aanwezig. De Werkgroep Snel Internet van de Centrale Dorpenraad rolde in de Dorpsstraat een buis uit, waarin straks de glasvezel wordt geblazen die naar de woningen wordt gebracht. Een bijzonder moment voor Jan van der Eerden, voorzitter van deze werkgroep. Namens het Chief Technology Office van de Gemeente Amsterdam waren CTO Ger Baron en Joshua Serrão aanwezig, evenals Robert Sabée van de provincie Noord-Holland. Net als uiteraard diverse vertegenwoordigers van aannemer Syntax en GlasDraad Landelijk Noord.

Start schouwwerkzaamheden

Na een lange periode van voorbereiding, een introductiecampagne en de technische inspectie van aannemer Syntax wordt vanaf deze week het schouwen opgestart. Dat houdt in dat monteurs van Syntax de aangemelde adressen bezoeken om te kijken waar de glasvezelkabel straks naar binnen zal worden gebracht. Ook zullen er al tuinboringen worden verricht. Bewoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen nog achteraf instappen, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van een offerte.