Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

14 jan ‘19

Landelijk Noord gaat voor glasvezel!

Op maandag 14 januari is het glasvezelproject in Landelijk Amsterdam-Noord officieel van start gegaan en hebben de werkgroep, ambassadeurs, GlasDraad en genodigden samen het glas geheven. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam gaf zanger Jeroen Zijlstra het startschot voor de glasvezelcampagne met het toepasselijke lied 'www.romeozoektjulia.com'.

Veel bewoners van Landelijk Amsterdam-Noord ondervinden problemen met hun internetontvangst, het is traag en storingsgevoelig. Vooral in het buitengebied is dit probleem groot en de huidige leveranciers en technieken bieden daar geen afdoende uitkomst. Sinds juni 2017 is daarom de werkgroep Internet van de Centrale Dorpenraad actief met als doel om het internet in het hele landelijke gebied te verbeteren.

Na veel overleg is de werkgroep uiteindelijk in zee gegaan met GlasDraad. Gezamenlijk willen zij de bewoners van de dorpskernen van Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp én de bewoners van het buitengebied de mogelijkheid geven om zich in te schrijven voor de aanleg van glasvezel op hun adres. Bij een minimale deelname van 40% van de aansluitingen in het gebied start GlasDraad met de aanleg.